om-susanna_vitFöreläsare, konsult och handledare

om_susanna

Jag är föreläsare och har sedan 2009 förmedlat mina tankar, erfarenheter och kunskaper runt om i landet under namnet och temat En Bild av Dyslexi. Jag vill inspirera, väcka tankar, se möjligheter och visa på värdet av våra naturliga olikheter. Läs mer under föreläsning.

Sedan hösten 2014 har jag arbetat närmare begreppet tillgänglighet, både i kontakten med högskolor, grundskolor och arbetsplatser/företag. Min inriktning är främst tillgänglig text. Läs mer om Tillgänglighet under ”Kompetenseffektivisera mera”! Jag har även enskild handledning med vuxna och högskolestudenter. Läs mer under Handledning.

Läsåret 12/13 ägnade jag helt åt att fördjupa mig i ämnet dyslexi genom studier, möten och resor. Jag besökte skolor i New York, hade möten med forskaren Matt Schneps och professor Kurt Fischer vid Harvard University. Informerade lärare och rektorer om dyslexi på skolor i Kathmandu och på landsbygden nära Bhansar i Nepal.

 

img_6052

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Besökte också Béatrice Sauvageot och hennes undervisning i Paris.

 

Jag studerade bland annat Läs- och skrivsvårigheter/Dyslexi och Språk, kultur och tänkande vid Stockholms universitet, Specialpedagogik i Sverige ur ett internationellt perspektiv vid Uppsala universitet och bedrev distansstudier i kognitiv psykologi. Jag har även utbildat mig hos SPSM och Funka. Läs mer på facebook.

Design – Att skapa och att uttrycka mig i bild har alltid funnits nära till hands. Sedan några år tillbaka har jag även skapat och tagit fram produkter på temat En Bild av Dyslexi; WORDS. Jag experimenterar och leker och vill på detta ytterligare sätt beskriva och visa mitt budskap rent visuellt, med andra ord. Tavlorna har beskådats i både Stockholm och New York. Se mer under webbshop.

 

Mer om mig: Jag är lärare och har en musiklärarexamen (MLGG) vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, samt arbetslivserfarenhet från både grundskola och kulturskola. Min examensuppsats skrev jag i ämnet dyslexi och musik, vilken färdigställdes 2009 som blev starten för mitt arbete som föreläsare. Läs och lyssna på den under Uppsats. Som musiker är jag främst verksam som flöjtist och sångerska.

Jag är styrelseledamot i föreningen PASCALSverige och arbetar på olika sätt med tillgänglighetsperspektiv inom kulturområdet. Vi verkar bland annat för en musik- och kulturskola för alla, för allas rätt att, på lika villkor och med ömsesidig respekt, kunna tillgodogöra sig inTRYCK, forma påTRYCK, skapa utTRYCK och göra avTRYCK i det kulturella landskapet.

År 2015 – 2016 satt jag som länsordförande för Dyslexiförbundet Stockholms län och projektledare för ”Uppdrag: Tillgänglig Text – hitta dina sätt!”.  Sedan januari 2015 arbetar jag politiskt som ledamot i Utbildningsnämndens råd för funktionshinderfrågor.

2015 kom multiboken Dyslexi + Styrkor = Sant ut. Se mer under Bok.

 

Blipsay-Sticker-Blue

Under 2016 kom en helt ny produkt på temat Tillgänglig Text – Blipsay Lyssningskoder! Jag är så glad att innehåll i tryckt text nu på ett enkelt sätt kan lyssnas på via din smartphone, uppläst av en riktig röst. Se mer om min teknik på Blipsay.se.
(Blipsay Lyssningskoder används i boken Dyslexi + Styrkor = Sant)

 

 

Väl mött!

/Susanna

En Bild av Dyslexi

 


Pressbilder

BILDER FÖR PUBLICERING:
Klicka på bilden för att hämta en högupplöst bild.

 

 

 

 

susanna_logga_nyorange

Logga för nedladdning

words_enbildavdyslexi

Susanna 1

 

susanna_narbild

Susanna 2

susanna_soder

Susanna 3

Susanna 4

words_enbildavdyslexi

Words

 

 


Kontakta Susanna:

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ditt meddelande