om-susanna_vitFöreläsare, konsult och handledare

om_susanna

Jag är föreläsare och har sedan 2009 förmedlat mina tankar, erfarenheter och kunskaper runt om i landet under namnet och temat En Bild av Dyslexi. Jag vill inspirera, väcka tankar, se möjligheter och visa på värdet av våra naturliga olikheter. Läs mer under Föreläsning.

Begreppet Tillgänglig Text ingår i arbetet med högskolor, grundskolor och arbetsplatser/företag. Jag har under de senaste åren arbetat som konsult och rådgivare inom dyslexi och tillgänglig utbildning  bland annat med företaget Axfood och DOCH (Dans- och Cirkushögskolan). Läs mer om tillgänglighet under ”Kompetenseffektivisera mera”! och vilka jag haft förmånen att arbeta med och föreläsa hos under Referenser. Jag har även enskild handledning med vuxna och högskolestudenter. Läs mer under Handledning.

2015 kom multiboken Dyslexi + Styrkor = Sant ut. Min vision här är att visa på ett bredare förhållningssätt av dyslexi, byggt på litteratur och forskning, och att vi är många som driver ett sådant arbete runt om i världen. Se mer under Bok.

 

Läsåret 12/13 ägnade jag helt åt att fördjupa mig ytterligare i ämnet dyslexi genom studier, möten, arbete och resor till bland annat USA. Deltog i en ”Special Education Konference” på Hunter College, New York, och gjorde många skolbesök för att se arbetsätt och prata om dyslexi. Hade även möten med forskare och professorn Kurt Fischer vid Harvard University utanför Boston. Informerade lärare och rektorer om dyslexi på skolor i och utanför Kathmandu och på landsbygden nära Bhansar i Nepal. Besökte Paris och Béatrice Sauvageot arbete och undervisning.

 

 

Några av talarna på konferensen, bland annat Dr Sally Shaywitz från Yale Center For Dyslexia and Creativity. 

 

 

 

img_6052

 

I ett lärarum i Nepal.

 

 

 

 

 

 

Design – Att skapa och att uttrycka mig i bild har alltid funnits nära till hands. Sedan några år tillbaka har jag även skapat och tagit fram produkter på temat En Bild av Dyslexi; WORDS. Jag experimenterar och leker och vill på detta ytterligare sätt beskriva och visa mitt budskap rent visuellt, med andra ord. Tavlorna har beskådats i både Stockholm och New York. Se mer under webbshop.

 

Jag är utbildad lärare och har en musiklärarexamen (MLGG) vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, med 10 års arbetslivserfarenhet från både kulturskola och främst grundskola. Min examensuppsats skrev jag i ämnet dyslexi och musik, vilken färdigställdes 2009 som blev starten för mitt arbete som föreläsare. Läs och lyssna på den under Uppsats. Som musiker är jag främst verksam som flöjtist och sångerska.

Jag har utbildat mig inom ämnet dyslexi, kognitiv psykologi och specialpedagogik i kurser vid bland annat Stockholms Universitet och Uppsala universitet. Utbildat mig inom tillgänglighet i kurser hos SPSM och Funka. Läs mer på facebook.

Jag arbetar med dyslexi- och tillgänglighetsfrågor som ledamot i Utbildningsnämndens råd för funktionshinderfrågor i Stockholm Stad och som ledamot i styrelsen för organisationen Mångfaldsföretagarna.

År 2015 – 2016 satt jag som länsordförande för Dyslexiförbundet Stockholms län och projektledare för ”Uppdrag: Tillgänglig Text – hitta dina sätt!”.

Från hösten 2017 arbetar jag med projektledning inom VIDD – från nedsättning till uppsättning. Ett arvsfondsfinansierat projekt som drivs av föreningen PASCALSverige. Temat är tillgänglighet och kultur, med fokus att skapa bredd i estetiska verksamheter för att fler ska kunna delta på lika villkor – med eller utan funktionsnedsättning/funktionsvariation.

Under 2016 kom en helt ny produkt på temat Tillgänglig Text – Blipsay Lyssningskoder! Jag är så glad att det gick, att innehåll i tryckt text nu på ett enkelt sätt kan lyssnas på via din smartphone, uppläst av en riktig röst. Se mer om min teknik på Blipsay.se. (Blipsay Lyssningskoder används i boken Dyslexi + Styrkor = Sant)

Sedan 2016 finns också ett samarbete med Prinsparets stiftelse och arbetet inom dyslexi. Jag sitter även i stiftelsens expertråd på området.

Väl mött!

/Susanna

 En Bild  av Dyslexi – Susanna Cederquist AB

 


Pressbilder

BILDER FÖR PUBLICERING:
Klicka på bilden för att hämta en högupplöst bild.

 

 

 

 

susanna_logga_nyorange

Logga för nedladdning

words_enbildavdyslexi

Susanna 1

 

susanna_narbild

Susanna 2

susanna_soder

Susanna 3

Susanna 4

words_enbildavdyslexi

Words

 

 


Kontakta Susanna:

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ditt meddelande