Föreläsning: vuxen och dyslexi

Vuxen och dyslexi

Att ha dyslexi i sin arbetsroll, oavsett vad man jobba med – innebär ofta både plus och minus.

Vi är olika varandra, vilket också är meningen. Det innebär att det finns skillnader i hur vi gör. Hur vi helst löser en uppgift, vilka arbetsuppgifter vi finner utmanande eller lätta. Hur vi effektivast kommunicerar, läser etc.

Ibland får jag höra att en del upplever att fokuset på dyslexi ofta hamnar på skolan och unga, och inte lika ofta på äldre, vuxna.

Därför är jag både tacksam och glad för att jag får arbeta så ingående med just denna grupp. Vuxna med dyslexi inom arbetslivet.

Det finns sådant som arbetsplatsen bör ha koll på och ha på plats. Sådant som HR behöver kunna, rekryterare behöver ha kompetens om, sådant som internutbildningsansvariga och kommunikatörer ha kunskap om. Och inte minst ledningsgrupper.

Men en annan del är du som har dyslexi. Vad du själv behöver ha kolla på, känna till och landat i.

Om just det här har jag i eftermiddag föreläst och utbildat om. Vad man som dyslektiker i arbetsrollen kan behöva. Om vad företagshälsovård och läkare kopplat till arbetsmedicin behöver kunna och känna till om dyslexi i arbetslivet.

Tack, återigen, för inbjudan som föreläsare i denna kurs! 

Er kompetens göra stor skillnad, tack för att ni lyfter ämnet! #Dyslexiiarbetslivet #dyslexiiarbetsrollen #dyslexiochvuxen #vuxenochdyslexi #föreläsa #gästföreläsare #företagshälsovård #individuellsårbarhet  #kompetenssomgörskillnad #dyslexi #dyslexia #kompetenseffektivisera #kompetenseffektiviseramera

Img 0009