Dyslexipriset 2024

Jag har äran att sitta i juryn för Dyslexipriset och 11 oktober delades det äntligen ut. Är så nöjd och glad för den värdiga vinnaren!

11 oktober:

Då var det avgjort! Årets dyslexipris gick till:

⭐️ Idor Svensson ⭐️; 

psykolog och professor i klinisk psykologi vid Linnéuniversitetet!

Vår motivering: 

”Årets mottagare av Dyslexipriset har genomfört omfattande studier av såväl barns som vuxnas läs- och skrivsvårigheter/dyslexi. Det är studier med elever i årskurs två, med universitetsstuderande, med intagna på ungdomshem och med människor på psykiatriska kliniker. Forskning som visar att för människor med dyslexi är det många gånger svårt att läsa med ögonen, medan att läsa med öronen via tal- och ljudböcker är enklare. Forskningen visar också att assisterande teknik och teknisk utrustning är till stor hjälp, och ibland helt nödvändig. I en tid när detta ifrågasätts har Idor Svenssons forskning blivit allt viktigare.

Idor Svensson, professor i klinisk psykologi vid Linnéuniversitetet, är en värdig vinnare av Dyslexipriset 2024.”

Img 0040

Img 9941 2

Och tack Helene Öberg, Helene Kindstedt,  Elisabet Reslegård, Inger Rålenius och inte minst grundaren av priset Anders Abrahamsson för trevligt samarbete i juryarbetet!

#jury #dyslexipriset #dyslexipriset2024 #dyslexi #dyslexiveckan

De nominerade för priset var:

Alla 3 var värdiga vinnare!

Img 0016

Tack för ditt fina och viktiga arbete Idor och grattis även till er andra nominerade: Ulrika Jonson och Johanna Wennerstand. Ni är viktiga!