Susanna Cederquist
Bakgrund:
Susanna är utbildad och legitimerad lärare med en musiklärarexamen (MLGG) vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, med många års arbetslivserfarenhet inom främst grundskola. Examensuppsatsen skrevs i ämnet dyslexi och musik, vilken färdigställdes 2009 och som blev starten för hennes arbete som föreläsare. Läs och lyssna på den under här.
Hon har sedan vidareutbildat sig inom ämnena dyslexi, kognitiv psykologi och specialpedagogik i kurser vid bland annat Stockholms Universitet, Linköpings universitet, Högskolan i Skövde och vid Uppsala universitet. Utbildningar ha även genomförts inom tillgänglighet i kurser hos bland annat SPSM och Funka. 2016 - 2019 var Susanna projektledare för VIDD, ett projekt inom tillgänglighet, funktionsvariationer och utbildning.
Läsåret 12/13 gjordes resor till bland annat USA. Susanna deltog i en ”Special Education Konference” på Hunter College, New York, och gjorde många skolbesök för att se arbetsätt och prata om dyslexi. Hon hade även ett flertal möten på Harvard University, utanför Boston. Susanna har även pratat dyslexi med lärare och skolledare på skolor i Nepal och besökt Paris och Béatrice Sauvageot arbete och undervisning. Resorna syftande till att fördjupa sig ytterligare inom perspektivet dyslexi och styrkor. 2018 besökte Susanna Made By Dyslexia och dess grundare Kate Griggs i London. Susanna blev sedan inbjuden som svensk representant vid Global Dyslexia Summit i oktober 2018. Ett internationellt event för att lyfta hela bilden av dyslexi, inklusive styrkorna.
Böcker: 2015 kom boken Dyslexi + Styrkor = Sant. Ett utbildande material som på svenska presenterar att vi är många runt om i världen som arbetar utifrån detta bredare synsätt på dyslexi. 2021 kom boken Dyslexi i skolan - se hela bilden, förlag Sanoma Utbildning. En bok för framförallt lärare och blivande lärare om hur man konkret skapar en likvärdig undervisning.
Internationellt arbete: 2018 och 2019 ökade Susannas internationella samarbeten med kollegor i USA och England. 2020 initierade Susanna WHOLE - International Dyslexia Strengths Network. Ett globalt nätverk bestående av proffesorer, forskare och dyslexiexperter över världen som arbetar mot samma mål - att kunskapen ska öka om hela bilden av dyslexi. Susanna är ordförande och gruppen har deltagit med utbildande föreläsningar och panelsamtal vid konferenser i exempelvis England, BDA-konferensen 2020, Singapore och i Holland.
Susanna ingår även i ett europeiskt nätverk, som bland annat genomfört en internationell enkätundersökning om vuxna med dyslexi i europa. (2021 och 2023)
Dagen "Dyslexi och kreativitet" 3 Juni 2019 på Clarion Hotel Sign arrangerades av Susanna. Detta i egenskap av projektledare för projektet VIDD. En internationell dag med världsledande talare utifrån USA, England och Sverige ämnet dyslexistyrkor, flera av dem för första gången i Sverige. Prins Carl Philip närvarade.
Utmärkelser: Susanna tilldelades år 2019 Dyslexipriset vid Dysleximässan i Uppsala. Detta omnämndes bland annat i Sveriges Radio, hör och se i länken ovan. 2020 tilldelades Susanna Dr Per Uddéns stipendium / pris för sitt mångåriga arbete på dyslexiområdet. 2021 Läromedelsförfattarnas Stipendium för Susannas senaste bok om dyslexi för lärare/lärarutbildningen/skola. Susanna sitter i juryn för dyslexipriset sedan 2020 och i referensgruppen för projektet Dyslexikraft.
2023 nominerades och utsågs Susanna till Eldsjäl vid Eldsjälsdagarna.
Susanna sitter i juryn för Dyslexipriset sedan 2020 och i referensgruppen för projektet Dyslexikraft.
Föreläsare
Susanna är föreläsare och har sedan 2009 förmedlat sina tankar, erfarenheter och kunskaper runt om i landet under namnet och temat En Bild av Dyslexi. Hon vill inspirera, väcka tankar, se möjligheter och visa på värdet av våra naturliga olikheter.
Utöver förhållningssättet till dyslexi lyfter Susanna även begreppen tillgänglig text och tillgänglig utbildning i arbetet med högskolor, grundskolor och arbetsplatser/företag. Vi behöver bli bättre på att ”kompetenseffektivisera” mera, ta vara på dyslexistyrkorna, detta lyfter Susanna bland annat på företag och med HR-avdelningar.
Se tidigare kunder och referenser här.
Handledare / Rådgivare
Susanna har arbetat som konsult och rådgivare inom dyslexi, tillgänglighet och tillgänglig utbildning bland annat med företaget Axfood, DOCH (Dans- och Cirkushögskolan) och Konstfack.
Susanna har även rådgivning/handledning/kurser med personer med dyslexi; unga, högskolestudenter och vuxna utifrån sin arbetsroll. Läs mer under kurser.
2016 blev Susanna kontaktad av Prinsparets stiftelse, "vi vill göra det du gör" sa projektledaren. 2016 - 2021 har Susanna sedan hjälpt Prins Carl Philip och Prinsessan Sofias Stiftelse med deras arbete inom dyslexi. Hon har försett dem med kunskap och information om framförallt dyslexistyrkorna och haft plats i stiftelsens expertråd. Arbetet har bestått av allt ifrån att hjälpa till vid talskrivning, förmedla idéer för stiftelsen verksamhet, vara ett bollplank liksom att svara på frågor. Hjälpen har också bestått av att förse stiftelsen med internationella kontakter och förslag på internationella samarbeten, forskning, utbildning, liksom att föreläsa på slottet vid ett flertal tillfällen.
Politiskt arbete
Susanna har under 2 mandatperioder, 2015 - 2022, arbetar med dyslexi- och tillgänglighetsfrågor som ledamot i Utbildningsnämndens råd för funktionshinderfrågor i Stockholm Stad. Hon utsågs som ledamot av Funktionsrätt Sverige efter att ha nominerats av Dyslexiförbundet.
Susanna är medlem och varit ledamot i styrelsen för branschorganisationen Mångfaldsföretagarna och medlem i Svensk tillgänglighet.
År 2015 – 2016 var hon länsordförande för Dyslexiförbundet Stockholms län och projektledare för ”Uppdrag: Tillgänglig Text –hitta dina sätt!”.
Sedan 2011 har Susanna varit ledamot i styrelsen för föreningen PASCAL Sverige. Från hösten 2017 är Susanna även projektledare för föreningens projekt VIDD – från nedsättning till uppsättning. Ett 3 årigt projekt finansierat av allmänna arvsfonden. Temat är tillgänglighet, specialpedagogik och kultur, med fokus att skapa ett pedagogiskt stöd för VIDD/bredd i estetiska undervisning. Projektet genomförde 2019 konferensen "Dyslexi och kreativitet". Mer info: www.vidd.nu.
Susanna samarbetar med internationella kollegor och organisationer som Fernette och Brock Eide /The Dyslexi Advantage (USA), Thomas G West (USA), Made By Dyslexi / Kate Griggs (England), Helen Taylor (England), Amazing dyslexics m fl. Det internationella arbetet sker också gemensamt i nätverk som exempelvis WHOLE. Se mer under bakgrund längst upp på sidan.
Tillsammans med professor Idor Svensson har Susanna skrivit ett antal skolpolitiska artiklar i Svenska dagbladet, Vi lärare och Svenska dyslexiföreningens tidning under 2023 - 2024.
2024 föreläste Susanna i Canada utifrån Neurodiversitet och arbetsmarknad anlitad av Health Canada.
Nationella proven och Dyslexi
Sedan många år har Susanna engagerat sig i frågan om dyslexi och de nationella proven i läsförståelse. Hon har informerat om läget i föreläsningar, tidningsartiklar och i andra sammanhang.
Samtal i frågan har genomförts med fd skolminister Gustav Fridolin, Generaldirektören för SPSM, Prinsparet, Utbildningsnämnden i Stockholm Stad och otaliga andra.
2018 lyfte Susanna frågan vid en stor mängd seminarium i Almedalen. Se mer här
2019 tog Susanna initiativet till dyslexiuppropet #inteettbarntill. Hon är även involverad på olika sätt i rättsmålen kring ämnet. Susanna inbjöds till Riksdagshuset av Roger Haddad, Skolpolitisk talesperson för Liberalerna, för att ge en fördjupad bild i ämnet.
Hon lyfte även frågan i UR/SVT- produktionen "Jakten på Dyslexin" där Susannas arbete skildras i flera av avsnitten.
Susanna skriver även om vad läsa är idag, textnormen och de nationella provens konsekvenser i boken Dyslexi i skolan - se hela bilden från 2021. Även i ett antal artiklar exempelvis i tidningen Skolvälden och delar i internationella böcker.
Tillgänglighet
Under 2015, med vidareutveckling under 2016 kom produkten Blipsay Lyssningskoder för att enkelt kunna tillgängliggöra tryckt text. Välj ditt sätt – läs med ögon eller öron! Arbetet har genomfört med stöd från stiftelsen Promobilia.
Nu kan även tryckt text enkelt bli uppläst och alla textproducenter kan lyssningskoda sina texter för att kunna nå ut till fler. Se mer om tekniken och hur du själv kan beställa lyssningskoder på Blipsay.se.
(Blipsay Lyssningskoder används i boken Dyslexi + Styrkor = Sant)
Samarbeten och kunder
Susanna ingår i olika internationella samarbeten och grupper inom dyslexi och neurodiversitet. Ett exempel är WHOLE - International Dyslexia Strengths Network, under Susannas ledning. Ett internationellt samarbete bestående av kollegor; forskare och dyslexiexperter världen över som arbetar med hela bilden av dyslexi, där dyslexistyrkorna har en given plats.
Susanna arbetar med dyslexi- och tillgänglighetsfrågor i olika sammanhang bl a med:
Talare/ föreläsare:
En lista över sammanhang där föreläsningar och anföranden hållits genom åren finns längre ner:
Talare / föreläsare vid:
● Talare vid BDA British Dyslexia Association:s konferens 2021
● International Dyslexia Conference Vision 2020 England, 2020
● SETT, Stockholm, 2019
● Symposium på Slottet 21/11, 2017
● Enskilda gymnasiet, Stockholm, 2019
● Folk och kultur, 2019
● Funka / nätverk av kommunikatörer 2020
● Gästlärare i kursen Inkludering och delaktighet, lärarutbildningen Konstfack, 2016 -
● Huvudtalare vid Include:s nationella konferens 2019, Nationellt högskolenätverk
● Seminarium om Tillgänglig Utbildning i Riksdagshuset, inom projektet VIDD 11/4, 2018
● Gästlärare Högskolepedagogik, Konstfack 2019 -
● Bokmässan, Göteborg, 2017
● Visby på Wisby Strand i samarbete med HE Teknik & Event AB - Vinst i Musikhjälpen 2018 - 2019
● Talare på t12t meetup – Global Accessibility Awareness Day – 17/5, 2018
● Stockholms Estetiska Gymnasium, Stockholm, 2017
● Scira Väst (SWEDISH COUNCIL OF INTERNATIONAL READING ASSOCIATION) på Högskolan Väst I Trollhättan, 2016
● Prins Carl Philips och Prinsessan Sofias stiftelse,
2016 –
● Utbildningsnämnden, Stockholm, 2016
● Skolforum, Stockholm, 2017
● Karlfeldtsgymnasiet, halvdagsutbildning, 2017
● Forsbergs skola, 2018/2019
● Dyslexiförbundet Norrköping och Östergötland, 2018
● Arbetsförmedlingen, PODD 2017/18
● Göteborgs universitet, 2017
● Myndligheten för tillgängliga medier, MTM, 2019
● Katrineholm - Kulturhuset Ängeln, regi: Katrineholms kommun, Dyslexiförbundet Sörmland och ABF
● Inspirationsdagarna: Funktionsvariation, lärmiljö och inkludering, 2016
● Dans- och Cirkushögskolan i Stockholm 2016 –
● Mångfaldsföretagarna: Seminarium och workshop om Tillgänglig Text, 2017
● Mälardalens Högskola, Dyslexiveckan, 2016
● Nationell estetisk kongress, Halmstad, 2018
● Sunderby Folkhögskola, halvdagsutbildning, 2017
● Länsstudiedag för samtliga kulturskolelärare i Skåne, 2019
● Kungliga Musikhögskolan, handledning och tillgänglig utbildning 2013 –
● Inläsningstjänst AB hösten – 16: Heldagsutbildningar i Borlänge, Malmö, Jönköping och i Stockholm. 2016
● Arvsfondsprojektet VIDD – från nedsättning till uppsättning, 2017 -
● Värmlands Folkbland m fl: Inspirationsdag om tillgänglig media, 2017
● Chalmers tekniska högskola, 2017
● Lärarnas Riksförbund, 2017
● Länsbibliotekens dagar ”Alla kan läsa och hör sen!” i Uppsala, Falun och Gävle, 2017
● ILT:s Inläsningstjänsts regi: Heldagsutbildning om tillgänglig utbildning i Kalmar, 2017
● Internutbildning på Arbetsförmedlingen, Huvudkontor 2019
● Lexplore 2019
● Kunskapslyftet, utbildning för alla medarbetare på MTM, myndigheten för tillgängliga medier, 2020
● Sverigerepresentant under dyslexiveckan i regi av Dyslexia Institute UK, England 2020
● Projektet Dyslexikraft 2021 -
● Utbildningsförvaltningen 2022
● Kristinehamns kulturskola och kommun 2022
● Seminarium Bokmässan, Skolspåret 2022
● DKG Sweden - Kvinnligt nätverk inom pedagogik 2022
● Modersmålsenheten Södertälje kommun - del 2, 2022
● Lärarnas Riksförbund 2022
● Västra Stenhagenskola 2022 - 2023
● Östra Stenhagenskola 2022 - 2023
● Bokmässan, seminarium (föreläsning) på Skolledarspåret 2023
● Inläsningstjänst 2023
● Skolporten 2023
● DAS Singapore 2023
● Sahlgrenska universitetssjukhus, utbildning 2024
● Rosenbad: Kulturdepartementets konferens om barnkultur på tema inkludering 2015, tillsammans med föreningen Pascal 2015
● Utbildningsförvaltningen, Stockholm 2016
● Konstfack/ Univercity College of arts, craft and design 2016 -
● Operahögskolan 2016 –
● Dyslexiförbundet Sörmland
● Inläsningstjänst AB – Föreläsningsturné 2016
Östersund, Umeå, Göteborg och Ljungby våren 2016
● Kungliga slottet, The Royal Palace 2017
● Dysleximässan i Stockholm 2016
● Lärarnas Riksförbund (på Bokmässan) 2017
● Utbildningsförvaltningen i Uppsala (Specialpedagogisk utbildning)
● Konsultuppdrag inom tillgänglighet och mångfald; Axfood AB 2015 – 2016
● Stockholms konstnärliga högskola
Stockholm University of the Arts, 2016-
● Utbildningsnämndens råd för funktionshinderfrågor 2015 –
● TorTalk 2017
● Västbergaskolan i Stockholm – Föräldraföreläsning 2011, 2016
● Dyslexiförbundet Värmdö lokalförening 2016
● Alviksskolan i Stockholm 2016
● Dyslexiförbundet Stockholms län
● Projekt: ”Uppdrag Tillgänglig Text – Hitta dina sätt” 2016
● Dysleximässan i Göteborg 2015
● Projekt: ”Dyslexifrukost” 2015
● Dyslexiförbundet Skåne
● Musikhögskolan i Malmö
● Axfoodakademin om ”tillgänglighet utbildning” och dyslexi
● Karolinska institutet, Solna: Öppna föreläsningar och studenthandledningar i grupp 2015
● Kulturkräm, Göteborg 2013
● Dysleximässan i Jönköping – Föreläsare och utställare 2012
● Lärarförbundet – 2012
● Kulturnatt 2016 – Midsommargården/Telefonplan
– Utställare och försäljning på nattmarknaden 2016
● Musikhögskolan i Örebro
● Bergsslagens folkhögskola
● ILT:s Inläsningstjänsts regi: Heldagsutbildning om tillgänglig utbildning i Östersund, 2017
● ILT:s Inläsningstjänsts regi: Heldagsutbildning om tillgänglig utbildning i Linköping, 2017
● ILT:s Inläsningstjänsts regi: Heldagsutbildning om tillgänglig utbildning i Östersund, 2017
● Dyslexiförbundet Eskilstuna, Dyslexiveckan 2016
● Sanoma förlag 2019
● RUM:s musiksymposium 2019
● Volvo 2019
● Arbetsförmedlingens HK - utbildningsarrangörer 2020
● Bilia / IF Metall - Hållbar motorbranch 2020
● Lärarutbildngen, Konstfack 2020
● Dyslexiförbundet Sandviken/Ockelbo 2015
● Föreläsare "Spetsa öronen" i regi av MTM, 2020
● Arbetsförmedlingens huvudkontor, 2021
● Svensk tillgänglighet, 2021
● Live Virtual Salon - Amazing Dyslexics , 2021
● Musiklärarpodden, 2021
● Talare DAS-konferesen, (Dyslexia Association in Singapore), 2021
● Amazing Dyslexics och The Design Museum i London, Utställningen: Dyslexia: Beautiful Minds
● Lärkraft 2021
● Wizkids 2021
● Holland, Dyslexiveckan, Hoi foundation, 2021
● Singapore, Internationell Dyslexikonferens 2021
● Vimmerby folkhögskola, 2022
● Grundskolor i Vimmerby kommun 2022
● Kungliga Musikhögskolan, 2022
● Uppsala Universitet, 2023
● Åredalens folkhögskola, 2023
● Biblioteksutveckling Östergötland, 2024
● Siena Universitet, Italien 2024
● Aiditalia Italiens dyslexiorganisation, 2024
● Instituto Comprensivo, Arezzo Italien 2024
● KIPP school, i New York 2013
● Pascal- Stockholm: Rikstäckande utbildningsprojekt inom kultur och mångfald 2010
● Pascal- Lund: Rikstäckande utbildningsprojekt inom kultur och mångfald 2010
● Pascal- Växjö: Rikstäckande utbildningsprojekt inom kultur och mångfald 2011
● Axfood HR, Huvudkontoret; om tillgänglighet och att ”kompetenseffektivisera” mera! 2014
● Kungliga Musikhögskolan i Stockholm 2013 –
● Kultur- och fritidsförvaltningen i Stockholm och Botkyrka – Inspirationsdagarna 2012
● Dysleximässan i Stockholm 2013
● Hörby kulturskolan 2011
● Kulturskolan i Mjölby 2011
● Kulturskolan i Ystad 2011
● Västbergaskolan AB, Stockholm 2010
● Dyslexiförbundet Värmdö 2015
● Gustavsbergs bibliotek 2015
● AMR – Academy of Music and Business, Tingsryd 2014
● ABF- huset i Stockholm i Dyslexiförbundets regi 2012, 2015
● Karolinska institutet, Huddinge: Öppna föreläsningar och studenthandledningar i grupp 2015
● Karolinska institutet, Solna: Öppna föreläsningar och studenthandledningar i grupp 2015
● Orminge Bibliotek 2015
● Göteborg Stad, festivalen KulturKRÄM 2014
● Kulturskolan i Karlstad 2012
● Dyslexiförbundet STHLMS Län – Dyslexifrukost på Usine 2015
● Linköpings universitet 2014
● Vellinge kulturskola 2013
● Bhansar international boarding school, Nepal 2013
● Grundskolor i Kathmandu, Nepal – 2013
● EDA; 4th All–European Dyslexia Conference, Växjö: Utställare 2013
● Dyslexiförbundet 2012 –
● Studiefrämjandet i Sydöstra Stor-Stockholm 2014
● Kulturskolan i Malmö 2012
● SMI, Stockholms Musikpedagogiska Institut, VIDD 2018
● Dyslexi och kreativitet, Clarion Hotel Sign, (arrangör och föreläsare) 2019
● Hållbar Motorbransch 2019
● Karlstad Universitet 2018
● Ågesta Folkhögskola, 2019
● Engelska skolan, 2019
● Hjo folkhögskola, 2019
● Karlstad kommun m fl. (enheten för hemspråk) 2019
● IAAP Nordic 2019
● Kundo, Kundodagen 2019
● t12t meetup, Waterfront Stockholm, 2019
● Semcon 2019
● Arbetsförmedlingens huvudkontor - kommunikatörutbildning 2020
● Haldor 2020
● Funka / nätverk av kommunikatörer 2020
● Inspirationstalare i Norge för Dysleksi Norge, 2020
● Föreläsare vid NDGIFT (Internationellt nätverk inom neurodiversitet) 2021
● Gästlärare lärarutbildningen konstfack, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021..
● Utbildningsförvaltningen / Skoldatateket Stockholm 2021
● Rebel Voices, internationell dyslexikonferens av Dyslexia institute UK, 2021
● Lerums kulturskola, 2021
● ILT Inläsningstjänst 2021
● Sanoma Utbildning 2021
● Arvsfondsprojektet TK-appen, 2021
● Modersmålslärarna i Södertälje Kommun, Halvdagsutbildning 2021
● Heldagsutbildning Eskilstuna Kulturskola, 2021
● Wizkids, 2021
● Lärkraft, 2021
● Dyslexiveckan, Nederländerna, 2021
● Unique Power, 2022
● SBAB, 2022
● Health Canada 2024
Referenser
Jättebra
Jättebra, intressant att se detta ur ett affärsperspektiv och en möjlighet istället för som en funktionsnedsättning.
Axfood HR
Alla framtida lärare
EDU Studenttorg, Uppsala Universitet
Galet viktigt
”Tack för en fantastisk föreläsning! Det du berättar om är helt fantastiskt, galet viktigt och jag önskar att jag sett din föreläsning för 20 år sedan.”
Student
Understanding is the key
”The work you are doing to help people in Sweden learn about the many strengths of those with dyslexia is vitally important. Understanding is the key. And so I urge you to press on with this excellent work.”
Dr. Matthew H. Schneps, LVL Director
Research Professor, UMass Boston, Computer Science , Laboratory for Visual Learning
Axfoodakademien
”Jag tycker att det var en klar fördel att vara med på både grunden och fördjupningen i och med att vi på så sätt både fick ta del av en teoretisk del och en mer praktiskt del. Saker och ting klarnar på ett helt annat sätt när man faktiskt får testa olika verktyg i praktiken och då får en större förståelse för hur de fungerar och samtidigt får inspiration till vad som skulle kunna användas i vår verksamhet. Grundutbildningen var även den väldigt bra och pedagogiskt uppbyggd med kontinuerlig återkopplingar till agendan. Mycket proffsig framtoning och personliga exempel gör föreläsningen lätt att ta till sig, mycket bra!”
”Då många av våra utbildningar i dagsläget är väldigt textbaserade är detta något vi definitivt kommer att ta till oss och arbeta med för att göra våra utbildningar mer tillgängliga för alla.”
”Jättebra, intressant att se detta ur ett affärsperspektiv och en möjlighet istället för som en funktionsnedsättning.”
Heldagsutbildning Axfoodakademien
Nyskapande
”Lärorik, intressant, spännande, nyskapande, pedagogiskt”
Sofia Ewerlöf
Prins Carl Philips och Prinsessan Sofias Stiftelse
Alla kan lyssna, inte bara dyslektiker
– Styrkorna gjorde ett stort intryck på mig!
-Har fått några nya positiva infallsvinklar som känns bra att ta med mig i min undervisning
– …Informera kollegor om det viktiga med att lyssna. Alla kan lyssna, inte bara dyslektiker.
Deltagare i heldagsutbildning ht-16
Hej!
Hittade din hemsida och blev sittande med din uppsats nu ikväll. Det var verkligen precis i tid. Min dotter har Dyslexi och spelar fiol på kommunal musikskola hon älskar att musicera men är ovän med noterna. De blir inte vänner.Jag har hela tiden tyckt att de hindrar henne och musikläraren säger att hon har ett stort gehör. Hennes musiklärare är fantastiskt och har förstått så nu de sista veckorna har hon fått läxor att spela låtar på gehör. Har märkt att hon hellre tar gitarren och spelar på orgeln för då får hon spela som hon själv vill. Men tack för att du satte ord på mina tankar!
Mamma till 13-åring!
Mer djup
Fullständigt briljant. Hon gjorde klart direkt vad det var för syfte med dagen och hur upplägget skulle se ut. Dessutom pratade hon ur egen sak eftersom en hel del av det hon sa var självupplevt. Det ger föreläsningen mer djup och det blir aldrig för en sekund segt under hela dagen. Jag var väldigt nöjd när jag åkte hem. Tack!
Deltagare i heldagsutbildning ht-16
It was great to see you again
KIPP Infinity Middle School here in Harlem
Susanna,
It was such a pleasure meeting you at KIPP Infinity Middle School here in Harlem, New York. Thank you for giving up your generous time to meet with our students who have dyslexia (although they were absent those days!). Both Kate and I learned so much from our short time with you. I have actually implemented some of the ideas that you gave me on how to help those with dyslexia. And the progress and motivation of one particular student has been amazing! Thank you again for sharing your resources, your knowledge, and your time.
Julia Lee
Speech-language pathologist, KIPP NYC
Orden vibrerar och bildar mönster
Under din föreläsning på dysleximässan i lördags berättade du något som berörde mig väldigt stark. Det du förklarade om hur texten på pappret rör sig tredimensionellt och som att det vita ibland kommer framför bokstäverna. Hur orden vibrerar och bildar mönster. Detta har jag upplevt hela livet men aldrig vågat berätta för någon människa. Att du sa det igår, fick nästan tårarna att komma under din föreläsning. Du sa väldigt många saker igår som berörde mig väldigt stark eftersom jag kände igen mig så mycket. Att det inte går att tänka platt blev en förklaring till så mycket. Tack för en väldigt bra föreläsning som startade många tankar hos mig.
/Ulrik
Dyslexistyrkor
"Mycket utmärkande för just din föreläsning är ditt fokus på styrkor som dyslektiker äger samt den insikt du gav om att det skrivna ordet inte alltid behöver ha högst status. Det gav en insikt hos många om hur vi alla kan ha olika så kallade dysfunktioner på olika plan eller inom olika områden. Om man har dessa styrkor i åtanke när man som lärare gör sina planeringar för elever så kan det förhoppningsvis leda till planeringar med fler olika sätt att ta till sig text och göra den tillgänglig."
Lärare på Karlfeldtsgymnasiet, Avesta
Pressbilder och logga
Bilder för publicering, klicka på bilden för att hämta en högupplöst bild. Vänligen ange fotografens namn vid publicering.
Fotograf: Elisabeth Ohlson Wallin